Novi Sad
30.01.2013.
07:42 > 17:51
Dvoje nastavnika tehničkog i informatičkog obrazovanja iz Osnovne škole "Jožef Atila" tvrde da su ostali bez posla jer je u ovoj školi, suprotno nalogu Ministarstva prosvete, ukinuto obavezno razdvajanje razreda na grupe.
  • 16.04.2013 09:15
    Pamet!
    Ljudi,dajte ne budalite...isao sam u tu skolu i mogu da vam kazem,gospodin Utrzan je bio dobar profa,pravedan i pomalo popustljiv!
    Zna on sta radi,sad sto ga pojedini ne razumeju..e to je nesto drugo!
    Z
  • mauzer

    04.02.2013 20:20
    nezanimljivo za press
    slazem se sa koment.da bi hteli rad u grupama po 10-12 ucenika,manje grupe...ista materija...isti ucenici(nezaintreresovani kao i obicno)...veci broj casova,veci fond..-veci kes na kontu....nemojte se mediji praviti nevesti i slepi.....ZNATE kao i mi zaposleni u os J.Atila da je pomenutom ja cu ga nazvati spletkarosu,ponudjen veci fond casova od onoga sto ga je imao u skoli u J.A. ali je ponudjena skola van Novog Sada-cca 25km.Covek nije prepusten ulici-okanite se toga,nemojte da ucestvujete u spletkama.Budite face pa dodajte...malim sitnim slovima dole u uglu evo ja cu otkucati da se ne mucite:profesoru je ponudjen premestaj u drugu skolu sa vecim fondom casova,sto je ovaj i PRIHVATIO
    hvala
  • amater

    01.02.2013 20:35
    profesionalac
    Pitajte roditelje i decu dal placaju privatne casove iz Tehnickog i iformatickog obrazovanja , a iz drugih predmeta sigurno placaju. Tehnika je vrhunac svih nauka zato su nasi strucnjaci cenjeni u svetu. Al sad imaju nameru da sve uniste i prosvetu i tehnicko. Jos malo pa ce ucenici da tuku nastavnike jel im nedaju ocenu koja im treba, na tome se radi... Zakone pisu oni koji nisu odrzali ni jedan jedini cas.
    Najvise nagrada je bilo bas iz Tehnickog i informatickog obrazovanja po tome je ova skola bila poznata i u gradu i u okolini. Al to nikoga ne zanima . Hvala sto podrzavate nastavnike Tehnickog i informatickog obrazovanja.
  • Steva

    01.02.2013 00:31
    Priče za malu decu
    Svi koji radimo u ovoj školi, znamo da su nastavnici tehničkog bili "škola u školi". Radili su šta su hteli i imali silne privilegije pre sadašnjeg direktora. Znali su čak da i ne dolaze u školu, nego prepuste kolegi koji predaje drugoj grupi da vodi čas, a plata teče li teče...Novi direktor pokušava da iskoreni razmaženost i nerad. Bio je prinuđen da čak i kartice sa čipom uvede. Tačno je da otpuštene kolege nisu završile na ulici nego su rasporedjene u drugim školama, ali to nije zanimljivo za medije.
  • xxx

    31.01.2013 05:36
    Samo jedan deo članka fali gde nije navedeno da gore pomenuti nastavnici koji su ostali bez posla su dobili posao u drugim školama a šta da rade oni nastavnici koji su ostali skroz bez posla.
  • V

    30.01.2013 22:12
    Direktor Marić je bio Bog i batina za sve, svaki dan je po ceo dan bio u školi i dan danas mu se učenici javljaju kad ga vide na ulici. Bili su nekad i nastavnici poštovani, a najviše smo ih voleli jer su bili i pravi autoriteti, a opet svesni nestašluka Ćulum, pok. Vrbajac i Bajagić. Bilo je i tada da deca prave gluposti, ali čak je i devedesetih bilo manje nasilja nego sada. Ovog čoveka ne znam, ali ne prepoznajem više školu, prosto mnogo se promenilo sve u njoj.
  • vasa

    30.01.2013 21:09
    dokle
    Dokle direktor škole pravi probleme samoj školi i zaposlenima i ugledu škole u samom naselju
  • zoran

    30.01.2013 21:05
    gde je zakon
    Dali je direktor van zakona ili su zaštićeni od školske uprave
  • 30.01.2013 18:42
    nikolica
    dok neko ne bude ozbiljno nastradao u toj skoli izgleda da nece biti mira! A onda će mnogi morati puno toga da objasne...
  • @ Ivins

    30.01.2013 16:30
    Secenje sperploce kao i ostale stvari koje su se nekada radile na OTO-u u doba Marsala pokojnoga Tite su jako vazne. Tako deca sticu tehnicku kulturu, znaju kasnije da poprave nesto u kuci kada rikne, sticu motoriku pokreta pri raznim operacijama secenja, smirglanja, savijanja. Na takvim casovima deca cak i naprave nesto, sastave, projektuju i na kraju dobiju nesto sto je njihovih ruku delo. Deca znaju da budu jako ponosna na nesto sto sami naprave, da to donesu kuci i da se pohvale roditeljima i rodbini. Osete da su sposobna da i sama nesto naprave a da to funkcionise i ima svoju namenu. Kasnije kada budu bili stariji drugacije ce pristupati resavanju nekog tehnickog problema u svom okruzenju,m razmisljace na pravi nacin kako da mu pristupe i u cemu je fora.
  • Howyesno

    30.01.2013 15:41
    @Ivins
    nije samo tehnicko nego i informatika. Da nije i informatika prevazidjena? A da se ne lazemo, o vestina u tutkalisanju je zlatna vredna.
  • Novosadista

    30.01.2013 15:26
    Maher
    Vrlo uspešan direktor.
    Dve godine rada, tri promene kola, pet promena stranaka, sijaset zastrašenih radnika.

    Pa šta bi vi još i Vašom decom da se bavi.
  • La loš

    30.01.2013 15:22
    Upoznat
    Džaba nama portal na internetu kada inspekcije ne želi da se odazove.
    Kada bi samo saslušali i proverili:Dobavljače, nabavke, finansije, Sala, Kuhinja,...lova, lova lova...

    Nama je dobro, a Vi roditelji kako hoćete.Vaša deca idu u ovu školu.
  • Jesnjin6c4j50

    30.01.2013 15:19
    Nazalost uvek postoji neki IVINS
    Možda u Vase vreme IVINS je bilo tehničko, sada je to Tehničko i informatičko obrazovanje, a ako imate dece koja idu u OŠ ,,Jožef Atila,, priupitajte šta rade na časovima pa tek onda pošaljite komentar.
  • Tja

    30.01.2013 14:58
    @Ivins
    Mozda to nekog interesuje, mozda neko vise voli da sece sperplocu nego da suta loptu. Ako cemo tako, onda pola stvari ne treba deci. Sta ce ko uciti hemiju, snacice se i bez toga, itd. Svi predmeti su vazni, jer sto dete ima veci izbor, to ce bolje odluciti sta ga interesuje najvise.
  • Radnik

    30.01.2013 14:38
    ne radnik
    Direktor treba da radi kao da ce za mesec dana biti smenjen. Nikad nemoj raditi drugom ono, sto ne bi zeleo da drugi rade tebi! Mislim da Utrzan i njegovi zamenici tako ne rade!
  • ivins

    30.01.2013 13:50
    privilegovani
    Dok svi mi radimo u odeljenjima sa preko 25 učenika, nastavnici tehničkog izvoljevaju da rade u grupama i to za istu platu. Pa, stvarno . . .Moš misliti velike nauke! Taj predmet je ionako pravazidjen i pod hitno ga treba ukinuti,a bez znanja sečenja šperploče deca će se već nekako snaći u životu.
  • 30.01.2013 13:20
    NENA
    Za ovu skolu sam i ranije slusala, ali nikada nista lepo!
    Pa zar minastrstvu prosvete kao najvi[oj instanci u nasel skolstvu nije stalo da se prestane sa negativnim ranjama po skolama
  • milka

    30.01.2013 13:18
    NIJE ON BOGOM DAN:::ILI JESTE ???
    Ovaj disa neki vrlo nadobudan lik. Ponaša se kao da mu je to dedovina...Setite se da malo, malo pišu o toj školi, ali u negativnom konekstu.
  • Telepčanin

    30.01.2013 10:40
    Svaka čast Ćulumu, on je uvek bio veliki čovek. I Mirjani, naravno, nećemo preskakati. Žao mi je što bar njih nije uvažio direktor. Ćulum je u toj školi možda sada i najduže od svih, ako ništa drugo, zaslužio je da ga sasluša direktor.
  • 30.01.2013 09:18
    Dok je direktor bio Marić svi su ga pljuvali i jedva su čekali da mu vide leđa. A kod Marića je moglo sve. Uvek je moglo da se dogovori a i on sam bi svaki put nešto izmuvao tako da svi budu podmireni i zadovoljni, ali je zauzvrat trebalo raditi, raditi i raditi svoj posao. Sada kada su dobili novog direktora mnogi će Marića od blata praviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna